fbpx

Cyberverzekering MKB en privacy awareness training medewerkers

MKB’ers worden steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit. Cybercriminaliteit kent veel vormen: hacken, ransomware, phishing, identiteitsfraude en DDoS-aanvallen. Het grootste deel van de datalekken in het MKB wordt veroorzaakt door werknemers. Veel organisaties in het MKB focussen zich bij het voorkomen van datalekken op technische aspecten van beveiliging. Echter ontbreekt er nog een cruciale stap: privacy awareness training medewerkers. MKB-bedrijven moeten meer privacy awareness creëren onder hun medewerkers. Na deze preventieve maatregelen (technische beveiliging en privacy awareness medewerkers) kan de organisatie ook besluiten om een cyberverzekering af te sluiten.

Cyberverzekering

Met een cyberverzekering is een mkb-bedrijf verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade die is ontstaan door cybercrime. Er zijn genoeg organisaties die MKB-bedrijven kunnen helpen met een goede cyberverzekering. De gevolgen van cybercrime kunnen groot en heel vervelend zijn. Niet alleen voor het mkb-bedrijf zelf, maar ook voor de klanten en leveranciers van het bedrijf. Geen enkel mkb-bedrijf zit te wachten op reputatieschade. Het komt ook steeds meer voor dat opdrachtgevers en andere samenwerkende partijen eisen dat een organisatie maatregelen volgens de AVG treft om informatie en privacy van betrokken te beveiligen en te beschermen. Een cyberverzekering biedt organisaties vaak een pakket aan maatregelen waarmee de organisatie beschermd kan worden tegen alle vormen van cybercriminaliteit. Eén van deze maatregelen is de privacy awareness van medewerkers.

Privacy awareness training medewerkers

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens staat Nederland in de top 3 van Europese landen waar de meeste datalekken worden gemeld. Het aantal ransomware-aanvallen is de afgelopen jaren waarneembaar toegenomen. Er is maar één muisklik nodig om de hele organisatie op haar kop te zetten. Het is erg belangrijk om te investeren in privacy awareness trainingen. Kennis van privacyregels, veilig handelen en de juiste houding leidt tot zorgvuldige omgang met persoonsgegevens. Het programma voor het verhogen van privacy awareness moet niet alleen gericht zijn op medewerkers, maar ook op management en andere leidinggevenden.

AVG-training voor medewerkers

De privacy awareness trainingen van AVG-trainingen maakt medewerkers weerbaar tegen cybercrime. We hebben voor elke doelgroep een eigen training, omdat iedereen op zijn/haar eigen manier te maken krijgt met de AVG. De training zijn praktisch, casuïstiek en je hebt een managementtool om de voortgang van cursisten te volgen.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of bekijk alvast ons aanbod:

Privacy trainingen voor elke doelgroep – AVG-trainingen (avgtrainingen.nl)