fbpx

Opleiding Data Protection Officer of toch liever een praktische training?

Data Protection Officers (DPO’s) zijn onmisbaar in onze snel veranderende wereld. Onze samenleving is de afgelopen jaren in duizelingwekkende vaart gedigitaliseerd. Er wordt enorm veel gegevens vastgelegd en gedeeld. Voor organisaties is het daarom van belang om een Data Protection Officer (DPO) of een Functionaris Gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Die kan controleren of organisaties zich aan de privacyregels houden en indien nodig ook gevraagd of ongevraagd advies geven. Wilt u zich specialiseren tot (aankomend) DPO en wilt u dit naast uw huidige baan doen? Dan is de training Data Protection Officer (versnelde route mkb of zorg en welzijn) een aanrader.

Opleiding Data Protection Officer (DPO) vs training Data Protection Officer (DPO)

  • Tijd: met een training bent u eerder klaar met uw studie dan met een opleiding.
  • Praktisch: in een training wordt aandacht besteed aan actualiteit en praktische vaardigheden. In een opleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan theorie en pas daarna volgt praktijk.
  • Investering/ kosten: een training is goedkoper dan een opleiding. U kunt voor een training uw opleidingsbudget gebruiken. Voor een opleiding is dat vaak wat lastiger of u moet een lening afsluiten.
  • Combineren: een training is eenvoudiger te combineren met een baan dan een opleiding. Voor een opleiding moet u meer opdrachten maken waarbij veel theorie verwerkt moet worden.

Keuze

Maak een keus die bij u past. Door te kiezen voor ontwikkeling, brengt u weer nieuwe kennis in de organisatie. De vakkennis die u opdoet, kunt u breed delen. Daar profiteert de gehele organisatie van. Door nieuwe kennis wordt uw motivatie hernieuwd en bent u productiever.

Informatie

Wij bieden verschillende trainingen voor DPO:

Bent u geïnteresseerd? Vraag een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons.