fbpx

Ideaal voor een mentorles: de game ‘Ben jij je telefoon de baas’

Op school maken jongeren dagelijks gebruik van hun mobiel. Berichtjes sturen, selfies maken, apps uitproberen, spelletjes spelen, filmpjes maken… het is allemaal mogelijk en zeer eenvoudig. Smartphones zijn voor jongeren vaak een belangrijk aspect van hun sociaal leven. Ze zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Scholen moeten inzien dat ze een belangrijke taak hebben om leerlingen te leren omgaan met de digitale wereld. Ondanks het feit dat jongeren opgroeien in een digitale wereld, blijft het ook voor hen op sommige vlakken complex. Ze zien niet altijd de risico’s van de digitale wereld en zeker wat privacy betreft!

Autoriteit Persoonsgegevens heeft op 7 november 2019 de game ‘Ben jij je telefoon de baas’ gelanceerd.

Via deze game krijgen jongeren concrete tips en leren ze ook dat hun gegevens in verkeerde handen kunnen vallen als deze onbeveiligd worden opgeslagen.
Mentoren kunnen deze game gebruiken voor een mentorles. De game daagt jongeren in een aantal challenges uit hun telefoon de baas te zijn.

Bron: Autoriteit Persoonsgegevens

Heeft u vragen over privacy op school of heeft u ondersteuning nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We zijn u graag van dienst.