fbpx

Hoe start je met een awareness-campagne op je school?

Hoe alert zijn de medewerkers van jouw organisatie op phishingmails? Kunnen ze datalekken herkennen en weten ze wanneer en bij wie ze moeten zijn als ze een datalek hebben ontdekt of veroorzaakt? Cyberawareness is namelijk meer dan enkel het bewustzijn zelf. Veilig werken met persoonsgegevens op een school vereist daadwerkelijk gedragsverandering van medewerkers om cyberdreigingen te verkleinen. Aangezien scholen met veel persoonsgegevens werken, is het van belang om de beveiliging van deze gegevens goed op orde te hebben. Ongelukken zitten in een klein hoekje. Om dit te realiseren, is het creëren van meer bewustzijn binnen jouw school een goede start. Maar, hoe start je met een awareness-campagne?

Cyberawareness-campagne

Om meer awareness over cybersecurity en privacy te realiseren, is het starten van een uitgebreide bewustzijnscampagne een goed begin. De ervaring uit de praktijk leert namelijk dat constante aandacht voor zorgvuldig werken met persoonsgegevens, een verbetering op dit vlak in de hand werkt. Op een school draait bescherming van persoonsgegevens, zeker van leerlingen/studenten, om meer dan het nemen van technische maatregelen en het zorgen voor goed beleid. Medewerkers in het onderwijs zijn namelijk de grootste bron van inbreuken, dus bewustzijn en permanente educatie is hard nodig. Cybersecurity en privacy is een onderwerp wat de hele organisatie aangaat, en vanuit die positie is het opzetten van een bewustzijnscampagne noodzakelijk. Als iedereen binnen de onderwijsinstelling bewust is van zijn of haar eigen verantwoordelijkheid op het gebied van cybersecurity en privacy, draagt dit ook bij aan verbetering van bescherming van persoonsgegevens in zijn algemeen.

Wil je een awareness-campagne opzetten en heb je daarbij hulp nodig?

Met Privacy365 Onderwijs kunnen onderwijsinstellingen aan de slag met het opzetten van een uitgebreide awareness-campagne. Met het all-in-one programma maak je gebruik van verschillende varianten om security awareness te creëren bij medewerkers. Het programma bestaat uit verschillende online trainingen (afgestemd op het soort werkzaamheden van medewerkers), cybersecurity-posters, content voor cybersecurity-nieuwsbrieven, kennisbank AVG en een toolbox cybersecurity voor leidinggevenden. Mensen leren verschillend en onthouden zaken beter wanneer zij het onderwerp op verschillende manieren en momenten langs zien komen. Privacy365 bevat alles wat een organisatie nodig heeft voor het opzetten van een campagne. Met onze meerjarige leerlijn kun je de campagne constant monitoren. Bewustzijn is niet iets eenmalig en eist veel herhaling. We ontzorgen organisaties volledig op het gebied van cybersecurity & privacy awareness: van inhoud tot inrichting.

Download de brochure voor meer informatie:

Privacy365 – PO

Privacy365 – VO

Privacy365 – MBO

Privacy365 – HBO

Wil je weten wat AVG-trainingen voor jou kan doen? Neem gerust contact met ons op.