fbpx

Het creëren van privacybewustzijn: ook een taak van de FG

De Algemene verordening gegevensbescherming legt de verantwoordelijk bij organisaties om aantoonbaar te maken dat ze voldoen aan de privacyregels. Om dit te kunnen bereiken, is het belangrijk dat iedereen in de organisatie deze noodzaak voelt en hierin zelf een eigen verantwoordelijkheid neemt. Bewustmaking en opleiding van het bij de verwerking betrokken personeel en de betreffende audits behoort ook tot de taken van een functionaris voor gegevensbescherming.

De privacy bewustwording van medewerkers is een randvoorwaarde voor elke organisatie die privacyproof wil worden. Het is van belang om ervoor te zorgen dat het privacybewustzijn bij personeel die betrokken is bij de verwerking van persoonsgegevens in ieder geval gelijk blijft, maar bij voorkeur omhoog gaat.

Met de trainingen over privacy bewustwording van AVG-trainingen kan een FG op een vrij eenvoudige manier medewerkers privacybewust maken. De AVG-trainingen zijn afgestemd op praktische situaties. Medewerkers zijn flexibel en ontvangen na afronding een certificaat. De e-learning AVG creëert draagvlak voor het thema privacy op de werkvloer. De effectiviteit van het privacybeleid van een organisatie staat of valt met de manier waarop medewerkers omgaan met de AVG.

Heeft u interesse in onze trainingen. Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een demo aan.

 

Deel dit artikel via:

Gerelateerde artikelen