fbpx

Wil je Google Workspace for Education blijven gebruiken?

Scholen die Google Workspace for Education willen blijven gebruiken, moeten zelf eerst nog een aantal handelingen uitvoeren. Om onderwijsinstellingen te ondersteunen met het opstellen van een onderwijsspecifieke DPIA is er een handreiking ontwikkeld. Het doel van deze handreiking is dan ook om scholen te ondersteunen bij het uitvoeren van deze eigen risicoanalyse en vast te stellen of er in hun specifieke situatie sprake is van additionele risico’s. Meer informatie over het gebruik van Google Workspace for Education kun je vinden op de website van Kennisnet.

Tip: neem de tijd om alle instellingen goed te zetten. Communiceer met betrokkenen over het gebruik van Google Workspace for Education. Maak ook gebruik van onze handige checklist.

Aan de slag als privacyexperts

Goede informatiebeveiliging en privacy op school kun je alleen garanderen als privacyexperts van jullie organisatie als een team gaan samenwerken. Samen aan de slag met de uitvoering van een schoolspecifieke DPIA Google Workspace for Education. Door deze klus zelf en samen te doen, houd je kennis en ervaring in eigen huis. Deze kennis en ervaring kan ook bij andere DPIA’s gebruikt worden.

Word jij de toekomstige privacyexpert van jullie school? Ben je op zoek naar een praktische en flexibele opleiding?

AVG-trainingen heeft jarenlange ervaring in het onderwijs en biedt AVG-trainingen voor elke doelgroep. Enkele voorbeelden:

Opleiding Functionaris gegevensbescherming

AVG-training Privacy Officer

Training Privacy Professional Onderwijs