fbpx

Functionaris gegevensbescherming (FG) van een woonzorgcentrum

Ben je de Functionaris gegevensbescherming (FG) van een woonzorgcentrum of wil je graag Functionaris gegevensbescherming (FG) van jullie woonzorgcentrum worden? Dan is het voor jou belangrijk om te weten dat onder de AVG er nieuwe informatieverplichtingen en nieuwe regels voor het werken met toestemming van de patiënt gelden. Als Functionaris gegevensbescherming (FG) of Data Protection Officer (DPO) moet je in ieder geval weten wat het betekent om een register van verwerkingsactiviteiten bij te houden, om een data protection impact assessment (DPIA) uit te voeren en hoe je moet omgaan met vragen over privacyrechten in de zorg.

AVG en woonzorgcentrum

Een woonzorgcentrum verwerkt doorgaans structureel veel persoonsgegevens. Om goede zorg te verlenen, worden ook persoonsgegevens gedeeld met andere partijen. De Algemene verordening persoonsgegevens (AVG) legt de verantwoordelijkheid bij een woonzorgcentrum om aan te tonen dat het voldoet aan de privacywetgeving. Het is dus van belang dat een woonzorgcentrum deskundige privacy professionals in dienst heeft om de AVG goed te implementeren.

Opleiding Functionaris gegevensbescherming (FG)/ Data Protection Officer (DPO) Zorg en Welzijn

Deskundige privacy professionals zijn hard nodig in de sector zog en welzijn. Je kunt carrière maken als privacy professional en je kunt ook verzekerd zijn van een goede baan. Alle organisaties moeten voldoen aan de AVG en dit kunnen ze niet alleen. Ben je op zoek naar een praktische en flexibele training Functionaris gegevensbescherming (FG) of Data Protection Officer (DPO) Zorg en Welzijn? Dan kun je bij ons terecht. Onze trainingen zijn praktisch en overzichtelijk. Je kan elk moment beginnen en je bepaalt zelf waar en wanneer je gaat studeren. AVG-trainingen biedt verschillende AVG-trainingen voor privacy professionals:

Ben je geïnteresseerd? Vraag een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons.