fbpx

E-learning Data Protection Officer mkb: praktisch en flexibel

In deze tijd van corona is de e-learning (online training) Data Protection Officer mkb een veilige keuze om je verder te ontwikkelen. Je bent flexibel, want je bepaalt zelf waar en wanneer je gaat studeren. Je kan het makkelijk combineren met je werk en je gezin.

Data Protection Officer (DPO)/ Functionaris Gegevensbescherming (FG)

Door de invoering van de AVG heeft de functie Data Protection Officer (DPO), ook wel bekend als Functionaris Gegevensbescherming (FG) zich in het vakgebied dataprotectie en privacy ontwikkeld als een beroep. Een beroep met veel kansen voor nu en in de toekomst. Dataprotectie en privacy is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Deze ontwikkeling heeft mogelijkheden geopend tot professionalisering en kwalificatie.

Praktische training Data Protection Officer (DPO) mkb

Voor een (toekomstige) Data Protection Officer (DPO) is het naast het kennen van AVG-regels, ook belangrijk om praktische kennis op te doen. Vooral in het mkb komt het vaak voor dat een DPO tegengestelde bedrijfs- en privacybelangen met elkaar moet verenigen. Als DPO moet je dan weten op welke manier je moet adviseren. In de e-learning Data Protection Officer (DPO) mkb die AVG-trainingen biedt, is er een goede balans gecreëerd tussen theorie en praktijk. Je wordt niet overladen met allerlei juridische begrippen en interpretaties die je in je werkpraktijk nooit zult tegenkomen, maar je krijgt uitleg door middel van praktische voorbeelden en stappenplannen. Concreet, overzichtelijk en toepasbaar.

Investeren in je toekomst als DPO

De e-learning Data Protection Officer (DPO) mkb, ook wel bekend als Functionaris Gegevensbescherming (FG) is een goede investering voor jou en voor de organisatie. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in 2020 een explosieve toename van het aantal hacks gemeten. Hackers hebben het vooral gemunt op organisaties die veel persoonsgegevens verwerken. De DPO heeft een wettelijke basis in de AVG en vormt voor de organisatie een belangrijke basis in dataprotectie en privacy. Een DPO hoeft niet noodzakelijkerwijs een jurist te zijn. Een DPO moet juist een persoon zijn die de AVG een praktisch draai kan geven op de werkvloer, dus iemand met kennis over de organisatie, kennis van de AVG, kennis van ICT en goed kunnen communiceren.

Keuze

Maak een keus die bij jou past. Door te kiezen voor ontwikkeling, breng je weer nieuwe kennis in de organisatie. De vakkennis die je opdoet, kan je breed uitzetten. Daar profiteert de gehele organisatie van. Door nieuwe kennis wordt jouw motivatie hernieuwd en ben je productiever en energieker.

Informatie

Wij bieden verschillende trainingen voor Data Protection Officer (DPO):

Ben je geïnteresseerd? Vraag een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons.