fbpx

Data Protection Officer MKB: wilt u zich specialiseren tot DPO?

Volg de basistraining Data Protection Officer MKB of Functionaris gegevensbescherming (FG) om carrière maken op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. Op grond van de AVG zijn overheidsinstanties, publieke organisaties, organisaties die vanuit hun kernactiviteit op grote schaal persoonsgegevens verwerkt en organisaties die op grote schaal bijzondere persoonsgegevens verwerken altijd verplicht om een FG aan te stellen. Wilt u zich verdiepen in een nieuw kansrijk vakgebied met een goed arbeidsmarktperspectief? Dan is de e-learning Data Protection Officer MKB of Functionaris gegevensbescherming (FG) een goede keus.

De training is erop gericht om de FG/DPO de basiskennis en vaardigheden aan te leren die nodig zijn om op een deskundige en bekwame wijze FG/DPO-taken uit te voeren. Tijdens de training gaat u werken aan mkb-gerelateerde casussen en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk van een FG/DPO (mkb). De volgende onderdelen komen aan bod: kennis van nationale en Europese privacy-en regelgeving over gegevensbescherming, taak en rol van de FG/DPO, Nederlandse beroepsvereniging van Functionarissen voor gegevensbescherming (NGFG), inzicht in privacy governance, privacy compliance en informatiebeveiliging, risicomanagement, DPIA, datalekken en beveiligingsincident, adviesvaardigheden, audits en privacy bewustwording.

Afronding

De basistraining Data Protection Officer (DPO)/ Functionaris Gegevensbescherming (FG) is een e-learning die u direct toepasbare handvatten voor uw praktijk biedt. Het aantal studie-uren voor deze training is afhankelijk van het uw studietempo, gemiddeld 8 uren. U heeft drie maanden tijd om de training af te ronden. Nadat u alle modules hebt afgerond, ontvangt u een certificaat voor deelname.

Na afronding van deze training:

  • Heeft u voldoende vakkennis opgedaan om als FG/DPO in het mkb aan de slag te gaan;
  • Kent u de speerpunten van de AVG;
  • Heeft u concrete handvatten en praktijkvoorbeelden om advies te geven over werkprocessen en privacy governance;
  • Kunt u onafhankelijk advies geven;
  • Kunt u als FG/DPO binnen de organisatie toezicht houden op de toepassing en naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Bent u geïnteresseerd? Vraag een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons.

Deel dit artikel via:

Gerelateerde artikelen