fbpx

Geef directe prioriteit aan tweefactor-authenticatie (2FA)

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zijn er in 2020 naar schatting tussen de 600.000 en 2.000.000 personen getroffen door een datalek. Bij al deze datalekken was er slecht één stap nodig om in te loggen. Vaak is datadiefstal te voorkomen door een betere beveiliging. Echter zijn er nog steeds organisaties waar complete systemen met slechts één wachtwoord worden beveiligd. Organisaties moeten steeds meer gaan beseffen dat een slechte beveiliging kan leiden tot vervelende datalekken. Het is dus van belang om moderne techniek, zoals tweefactor-authenticatie (2FA) te gebruiken om persoonsgegevens te beveiligen. Ook moeten medewerkers bewust gemaakt worden van het feit dat tweefactor-authenticatie (2FA) verplicht is bij de verwerking van gevoelige persoonsgegevens.

Tweefactor-authenticatie en medewerkers

Informatiebeveiliging en privacy moet binnen elke organisatie een blijvend punt van aandacht zijn. Organisaties moeten niet alleen naar de techniek kijken, maar ook naar de menselijke factor. Wie heeft er bijvoorbeeld toegang tot welke gegevens en gaan deze personen wel zorgvuldig om met deze persoonsgegevens? Om ervoor te zorgen dat medewerkers op een zorgvuldige manier omgaan met persoonsgegevens, is het belangrijk dat zij bewust zijn van het belang van informatiebeveiliging. Medewerkers moeten bewust gemaakt worden van het feit dat bij datalekken door malware, phishing en hacking de schade vaak beperkt of voorkomen kan worden door tweefactor-authenticatie (2FA). Door het gebruik van tweefactor-authenticatie (2FA) kan groot leed gemakkelijk worden voorkomen.

Implementatie tweefactor-authenticatie

Ons advies is om directe prioriteit te geven aan de implementatie van tweefactor-authenticatie (2FA). Lees het stappenplan van De Privacy Experts voor de implementatie van tweefactor-authenticatie (2FA).

Meer informatie over meerfactorauthenticatie

Meer informatie over meerfactorauthenticatie kun je lezen op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Totaaloplossing privacybewustwording medewerkers

Ben je op zoek naar trainingen voor privacybewustwording van medewerkers. Ga dan naar onze website voor ons uitgebreid aanbod.