fbpx

AVG/ Privacy op school: mediawijsheid en digitale balans

Scholen moeten ook investeren om leerlingen mediawijs te maken. Van 6 tot en met 13 november 2020 vindt de jaarlijkse Week van de Mediawijsheid plaats. Tijdens deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd waaraan scholen kunnen deelnemen. Docenten en mentoren kunnen samen met hun leerlingen kijken wat er te doen is en ze kunnen hun kennis verrijken met nieuw materiaal.

Digitale Balans model

Op 6 november is de website digitalebalans gelanceerd. Deze website is tot stand gekomen door samenwerking van Netwerk Mediawijsheid en het Trimbos-instituut. Er is een model ontwikkeld dat mensen kunnen gebruiken om te reflecteren op hun digitale balans. Het is de bedoeling dat je door middel van de zelftest gaat nadenken over je eigen mediagebruik. Leraren en mentoren kunnen samen met hun leerlingen de zelftest invullen en de resultaten als uitgangspunt gebruiken om de digitale balans van leerlingen te bespreken. Laat je leerlingen beoordelen hoe happy ze zijn met hun mediagebruik. Wat is nu een goede digitale balans? Wat is te veel schermtijd?

Activiteiten

Op de website van weekvandemediawijsheid zijn verschillende activiteiten te vinden. Laat je inspireren en doe mee met je klas. Jongeren zijn meer online dan ooit. Ze moeten daarom leren om goed op hun privacy te letten en ook hun digitale balans.

Bronnen:

Digitale-balans.nl

Weekvandemediwijsheid.nl

Meer informatie?

Heeft u belangstelling voor onze AVG-trainingen? We hebben AVG-trainingen ontwikkeld voor het Onderwijs, MKB, Kinderopvang en Zorg en Welzijn. Voor elke doelgroep een eigen training passend bij de werksituatie.

NIEUW: We bieden een totaaloplossing Privacy365 om het privacybewustzijn van de gehele organisatie (onderwijs) doorlopend te borgen.

Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een demo aan.