fbpx

Actieve cyberbescherming voor ondernemers

Uit een onderzoek van ABN AMRO is gebleken dat het aantal bedrijven dat de afgelopen maanden te maken heeft gehad met een cyberaanval, flink is toegenomen. 1 op de 5 ondernemers krijgt te maken met cybercriminaliteit. Cybercriminelen zitten niet stil, maar blijven innoveren en zijn steeds op zoek naar nieuwe methoden om kwetsbaarheden bij organisaties uit te buiten. Ze richten het vizier niet alleen op grote bedrijven, maar ook op midden- en kleinbedrijven. Het is dus voor alle bedrijven van belang om zich te wapenen tegen cybercriminaliteit. Door preventieve maatregelen te treffen – zoals het installeren van antivirussoftware en een firewall, en te investeren in doorlopende cyberawareness van medewerkers – kunnen ondernemers zich beter beschermen tegen de risico’s die cybercrime met zich meebrengt.

Preventieve maatregelen tegen cybercriminaliteit

  • Neem basismaatregelen: Ransomware komt vaak binnen via een malafide link in een e-mailbericht. Een antivirussoftware, firewall, netwerkbeveiliging en filters zijn tools die extra bescherming bieden.
  • Back-ups: Maak regelmatig back-ups van systemen en test deze ook regelmatig.
  • Installeer updates: Zorg voor een proces dat updates voor jouw software identificeert, test en installeert. Het is daarbij handig om alle software en systemen binnen de organisatie in kaart te brengen, dus ook webbrowsers en plug-ins.
  • Cyberawareness: 95 procent van alle datalekken en cyberaanvallen ontstaat door menselijke fouten. Het doorlopende online trainingsprogramma Privacy365 verhoogt de cyberawareness en zorgt dat medewerkers altijd weten wat er speelt op het gebied van cybersecurity en privacy. Je kunt ook kiezen voor de Full-service Phishing Simulatie. Daarmee confronteer je je medewerkers met realistische phishingberichten op elk gewenst apparaat.
  • Isolatie van het netwerk: Geef medewerkers alleen toegang tot data en systemen die voor hen relevant zijn. Bij een hack ligt dan niet meteen het hele systeem van de organisatie plat.
  • Privacy compliance: Zorg voor een goede implementatie en borging van de AVG. De Algemene verordening gegevensbescherming is er niet voor niets. Denk aan zorgvuldige omgang met persoonsgegevens, bewaartermijnen, vernietiging van persoonsgegevens, het delen van (persoons)gegevens met andere partijen, het melden van datalekken, enzovoorts.
  • Wacht niet te lang: Zet cybersecurity en privacy vandaag nog op jullie agenda. Voorkomen is beter dan genezen!

 

Wij bieden een totale ontzorging voor ondernemers, IT-managers en security professionals. Een complete en actieve cybersecurity en privacy service voor een vast bedrag per jaar per medewerker! Schaalbaar voor de toekomst.